Terug naar overzicht

23/08: Start heraanleg Herentalse steenweg en Lierse steenweg brengt veilige fietspaden dichterbij

23 augustus 2021

De werken aan de N13 schakelen opnieuw een versnelling hoger. Nu het kruispunt Lindekens zo goed als afgewerkt is, beginnen we met de heraanleg van de Herentalse steenweg én de Lierse steenweg. Door deze werken te combineren beperken we de hinder zoveel als mogelijk in tijd. We kijken alvast uit naar de eerste veilige fietspaden langs de N13. Die nemen we in gebruik nog voor het jaareinde.

25 AUGUSTUS: START WERKEN TUSSEN KRUISPUNT LINDEKENS EN E313

Op woensdag 25 augustus begint de aannemer met de rioleringswerken in de Herentalse steenweg, tussen het kruispunt Lindekens en de E313. Na het gescheiden rioleringsstelsel start meteen de aanleg van de nieuwe fietspaden. Eind november 2021 fiets je op dit deel van de N13 reeds veilig en vlot!

WEEK 30 AUGUSTUS: START WERKEN N13 TUSSEN GRENSSTRAAT EN BERG EN DAL

In de week van 30 augustus start de aannemer van de nutsmaatschappijen in de Lierse steenweg, tussen de Grensstraat en Berg en Dal. Eerst worden de nieuwe leidingen voor water, gas, elektriciteit, telefonie en internet gelegd. Daarna bouwen we vanaf februari 2022 het gescheiden rioleringsstelsel. Na deze voorbereidende, ondergrondse werken beginnen we begin april ook hier met de bouw van de nieuwe, veilige fietspaden.

HINDER VOOR HET VERKEER

Vanaf 25 augustus neemt de aannemer permanent 1 volledige rijstrook in tussen het kruispunt Lindekens en de E313. Je kan dan enkel rijden richting Herentals. Richting Nijlen volg je de bestaande omleiding via de E313 en Herenthout. LET OP: tijdens het weekend van 28 en 29 augustus stelt de aannemer de rijweg hier tijdelijk open in twee richtingen om de bereikbaarheid voor handelaars en bewoners te behouden.

Het verkeer tussen de Grensstraat tot net voor Pallieterdreef kan in beide richtingen blijven rijden tot het einde van dit jaar. De aannemer legt de nutsleidingen stap voor stap in korte stukken van 100 tot 200 meter. Enkel over die korte afstand neemt hij telkens 1 rijstrook in. Vanaf de week van 30 augustus regelen mobiele verkeerslichten het verkeer ter hoogte van de werfzone. Zo kan je veilig voorbijrijden in beide richtingen. Plaatselijke filevorming is wel mogelijk.